Jak řešit úložné prostory na terase / balkoně. Pořídit skříňku, nebo úložný box?

13.12.2023

Nedostatek úložných prostor je klasický problém, který řeší většina z nás. A dvojnásob to platí u venkovních prostor, kde je třeba zajistit uložení nejrůznějších záležitostí, abychom je nemuseli neustále přenášet do interiéru a ven. Rozhodující otázkou se stává volba mezi skříňkou a úložným boxem. V tomto článku prozkoumáme výhody obou možností a pomůžeme vám vybrat to nejlepší řešení pro vaše úložné potřeby.

Plastová skříňka- praktické řešení a větší úložný prostor

Plastové skříňky na terasu nebo balkon jsou elegantním řešením pro ty, kteří chtějí zachovat vkusný design a potřebují uložit větší množství menších potřeb. Nabízejí více uzavřeného úložného prostoru, ideálního pro ukládání náchylnějších předmětů, které by se mohly v boxu snadno rozbít. Skříňky bývají odolné vůči povětrnostním podmínkám a poskytují dobrou ochranu před vlhkostí. Určitou nevýhodou je menší nabídka designů a barev.

Úložný box- variabilita, snadný přístup a možnost sezení

Na druhé straně úložné boxy nabízejí větší variabilitu v designu a funkci. Jsou k dispozici ve více různých velikostech a tvarech, což umožňuje snadněji přizpůsobit se konkrétním prostorovým potřebám a box sladit např. se setem zahradního nábytku. Úložné boxy jsou obvykle vyrobeny z odolných materiálů, které odolávají povětrnostním podmínkám. Na některých boxech je možno i sedět a využívat je tak jako improvizovanou zahradní lavičku. Širokou nabídku zahradních úložných boxů naleznete např. na eshopu a-market.cz na adrese https://www.a-market.cz/3505-zahradni-ulozne-boxy

Do boxu se snadno dostanete skrze otevírací horní víko, což naznačuje určitou nevýhodu- věci v něm jsou hůře organizovatelné, než např. ve skříňce, která má jednotlivé poličky a přístup z přední strany.

Estetické řešení a sladění s prostorem

Nakonec, pamatujte na estetiku. Vybraná skříňka nebo úložný box by měl ladit s designem vaší terasy či balkonu. Vhodně zvolený úložný prvek může být nejen praktickým, ale i stylovým doplňkem vašeho venkovního prostoru. Hezké tipy na řešení terasy můžete najít různě na internetu- např. na pinterestu.

Blog zahrada a bydlení © Všechna práva vyhrazena 2023
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky